KiipFIT-seurantaryhmään tuli yli 80 hakemusta!

Kuntotalkoille on iso tilaus

Hämeenlinnan Viikkouutisten ja KiipFIT-tapahtuman yhteistyössä järjestämä kuntotalkoot kiinnostaa seutukunnan asukkaita.

Kolme viikkoa sitten julkistettu kuntotalkoiden seurantaryhmä sai innostuneen vastaanoton. Ryhmään haki yli 80 seutukuntalaista. Hakijoista valtaosa oli naisia.

– Hakemusmäärä oli paljon odotettua suurempi. Aikaisemmin tällaisiin ryhmiin ei ole nähty tällaista tunkua. Suuren hakijamäärän vuoksi päätimme kasvattaa ryhmän koon kuuteentoista henkilöön, KiipFIT-tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Arja Keltomäki sanoo.

– Palkitsemme kaikki ryhmään hakeneet, mutta tällä kertaa valitsematta jääneet reilulla KiipFIT-tapahtuman osallistumismaksun alennuksella, Keltomäki lupaa.

Nämä ryhmästä ulkopuolelle jääneet voivat ottaa yhteyttä samaan osoitteeseen mihin lähettivät hakemuksensa.

KiipFIT-tapahtuman järjestelytoimikuntaan kuuluva Kiipulasäätiön asiakkuuspäällikkö Pirjo Alijärvi toteaa hakemusten määrän kertovan siitä, "että tällaiselle toiminnalle on juuri nyt iso tilaus".

– Aikuiset ihmiset näkevät hyvinvointinsa tarvitsevan kohentamista, mutta yksin ei oikein saada aikaiseksi. Ryhmästä löytyy lisäpotkua, se on itsekurin täydentäjä, Pirjo Alijärvi tiivistää.

– Myös tarjolla oleva asiantuntijaohjaus tuo lisäinnostusta hän lisää.

KiipFIT-ryhmän kipparina toimii Janakkalan Janan nuorisopäällikkö Elisa Hakamäki.

Myös itse KiipFIT-tapahtumaa kohtaan on virinnyt kiinnostus jo vuotta ennen tapahtumaa. Liikuntamessujen osastoille varaillaan jo paikkoja.

Hyvinvoinnin kohentamista

Ryhmään valitut ovat kiinnostuneet oman hyvinvointinsa kohentamisesta. Suurimmalla osalla ei ole aikaisempaa aktiivista kuntoilutaustaa.

Ryhmän jäsenten pääasiallinen tavoite on oman hyvinvoinnin parantaminen liikuntaa lisäämällä ja ruokailutottumuksia muuttamalla. Myös levon ja unen määrään kiinnitetään huomiota. Tavoitteena voi olla myös osallistuminen KiipFIT-tapahtuman puolimaratonille tai kuntokympille.

Jokaiselle ryhmään valitulle laaditaan ensi vuoden heinäkuun loppuun saakka kestävä kunnonkohennusohjelma. Ohjelman perustana on syyskuussa Kiipulan kuntoutuskeskuksessa järjestettävä kuntotesti. Fyysisen kunnon kohentumista seurataan ensi touko–kesäkuussa järjestettävällä uudella kuntotestillä.

Kuudentoista ryhmän jäsenen kuulumisista kerrotaan seuraavan vuoden aikana säännöllisesti Viikkouutisten sivuilla.

Viikkouutisissa julkaistaan seuraavan vuoden aikana myös kaikille sopivia liikuntavinkkejä, joiden tavoitteena on auttaa ihmisiä oman hyvinvoinnin kohentamisessa.

Kari Karppinen
Hämeenlinnan Viikkouutiset

Ryhmään valitut

KiipFIT-seurantaryhmä: Mervi Hiltunen, Iittala, Mervi Ijäs, Parola, Kirsi Jokiranta, Eteläinen, Kari Karppinen, Hämeenlinna, Kirsi Kanerva, Turenki, Kristiina Lehtonen, Parola, Hannu Lähteenmäki, Hämeenlinna, Mirja-Liisa Laakso-Lähteenmäki, Hämeenlinna, Outi Nurminen, Tervakoski, Mikko Nurminen, Tervakoski, Pekka Ojala, Hämeenlinna, Mika Penttinen, Turenki, Taru Pihlasvaara, Hämeenlinna, Sari Rautio, Hämeenlinna, Seppo Tossavainen, Turenki, Ansa Walden, Hämeenlinna.

Ryhmän kippari Elisa Hakamäki, Janakkalan Jana yleisurheilu.

Ryhmään valittuihin on otettu henkilökohtaisesti yhteyttä.


<-- Takaisin

• • • • • • • • • • • •

 

©2018 Ajankohtaiset | KiipFIT Trail Run